lauantai 9. marraskuuta 2013

Paitoja ja mekkoja

Oon löytänyt kaksi huippukaavaa: Tissis ja Onion 2035. Molemmat löysin fb-ryhmän kautta. Vähän olen muokkaillut kumpaakin, näistä saa vaikka mitä!

Tässä ensimmäinen testitissis:


Ja tässä seuraava:


Ja kolmas:



Ja sitten se paras ja ihanin <3 Hupparitissis! Tämä onnistui tosi hyvin ja olen ylpeä itsestäni, piirsin nimittäin itse hupun tähän. Netistä löytyvällä ohjeella toki, mutta kun ei vielä kaavanmuokkauksesta ole paljoa kokemusta niin erittäin tyytyväinen olen lopputulokseen! Materiaalikin on tähän ihan täydellinen: joustocollege. Pehmeä ja lämmin, aivan ihana päällä.




Ja sitten siihen toiseen kaavaan: Onion. Tässä ensimmäinen kokeilu:


Täydellinen keikkamekko! Kankaan ostin joskus Kangashamstereista, jotain laskeutuvaa ohutta trikoota, joka on ihana päällä eikä rypisty matkalaukussa. Hihat lyhensin tässä 3/4 pituuteen. Tähän kokeilin myös ensimmäistä kertaa framilon-huolittelua pääntielle.


Tässä toinen kokeilu samalla kaavalla:


Ihastuin tähän pallojoustofroteeseen kaverin luona. En ole aiemmin joustiksesta tykännyt, mutta tämä tuntui niin pehmeältä, että se jäi mieleen kummittelemaan. Kun sitten Hamssuista, sieltä Kangashamstereista tämä pala löytyi niin en voinut olla ostamatta. Ehkä on kuitenkin vähän liian värikäs..


Ja sitten viimeisin tuotos. Tilasin Kankaiden yönä Kestovaippakaupasta lisää joustocollegea ja toisen niistä, tummanharmaan palan silppusin heti. Mulla oli nimittäin paitaongelma. Sen jälkeen kun hupparitissiksen tein, en ole juuri muuta päällä pitänyt. Muutama päivä sitten havahduin, että melkein kahden viikon keikkareissulla mulla on ollut joka päivä sama paita päällä... Mutta kun se on niin ihana!

Mutta nytpä mulla kaks lempparipaitaa! Tässä se toinen:






Kaavana siis tässäkin Onion, johon piirsin hupun. Hupun reunat menee edessä päällekkäin, idea tähänkin luonnollisesti fb-ryhmästä :) Seuraavaan versioon täytyy etukappaleen pääntietä pienentää ja nostaa korkeammalle vielä enemmän. Ehkä huppukin voi seuraavassa mennä vielä enemmän ristikkäin.

Hupussa, hihansuissa ja helmassa on raitaresoria.



Tykkään!





perjantai 8. marraskuuta 2013

Talvitakki

Nyt on toinen takki valmis! Tähän versioon muokkasin kaavaa edellisestä aika reilusti, koska edellinen oli vähän turhan pieni. No, kuinkas sitten kävikään? Niin, kuinkas muutenkaan, siitä tuli liian iso. Mutta ei niin iso, etteikö sitä voisi pitää. Kaavanmuokkaus ei ole ihan hallinnassa vielä, mutta harjoitushan tekee mestarin. Seuraavaan takkii tulevat muutokset alkavat jo hahmottua :) 

Lämmin takki ainakin on. Siinä on aika paksu tikkivuori ja päällinen on vakosamettia. Ihan kelpo talvitakki. Tällainen:










Sattumalta aiemmin tekemäni laukku sopii takin kanssa aika hyvin :)


Tämän laukun yläosa on kierrätetty vanhasta rikkinäisestä laukusta. Ihan supermukava kantaa olalla suht leveän ja tosi pehmeän vakosamettihihnan ansiosta.















keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Virkkausta hyvään tarkoitukseen ja itselle

Kuulun mahtavaan, lämminhenkiseen ja innovatiiviseen ompeluporukkaan Facebookissa. Järjestimme porukalla tempauksen, jossa teimme käsillä, ommellen, neuloen tai virkaten, jotain, missä jokaisessa on jotain pinkkiä. Tuotteet huutokaupattiin ja tuotto lahjoitettiin lyhentämättömönä Roosanauha -keräykseen. Saimme kerättyä huikean potin, yli 6000 euroa!


Itse virkkasin huutokauppaan tämän Pupusen


Virkkauksesta innostuin sitten tämän Pupusen myötä enemmänkin ja tällaisia juttuja olen viime aikoina tehnyt:

Pari koria pitsireunuksella


Kahvallinen pikkukori tytölle leikkiin


Matto, halkaisija n. 100 cm


Testiversio käsikorusta, virkattu hieman epäsopivasta langasta, mutta ehkä tätä voi käyttää :)






sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Takki!

Sain ensimmäisen takkikokeilun valmiiksi. Siis eka takki itselle. Ei menny kaikki ihan putkeen, mutta kiva tästä tuli. Takki tuli todelliseen tarpeeseen, ja tällä oli himpun verran kiire. Pakkasin koneet, kaavat ja kankaat autoon ja suurruuttelin takin Tampereella. Kolmen päivän Seurahuoneen keikkareissulla takki tuli kuin tulikin valmiiksi. Ensimmäisen keikan tauoilla muokkailin kaavaa, seuraavana päivänä ja keikan tauoilla leikkasin kankaat ja kolmantena päivänä ompelin. Tuli vähän kiire ja jouduin vähän oikomaan mutkia, tai siis siinä kiireessä niitä mutkia takkiin vähän tuli, mutta ei ne kauaksi näy :D Keikka alkoi kymmeneltä ja takki oli valmis yhdeksältä. 

Tadaa!





Kankaat on kirpparilta ja kierrätyskeskuksesta, kallein osa tässä on vetoketju :) Kaavana Suuren Käsityökerholehden sadetakki, kavennettuna ja muokattuna. Seuraavaan versioon täytyy vielä vähän tehdä muutoksia. Tämä ei jää tähän, mulle tuli takkikuume!




sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vanhoja juttuja... Jotka haluaa päästä myös blogiin

Ommellut olen paljon sitten viime postauksen, mutta jostain syystä niiden bloggaaminen on jäänyt. Tässä nyt muutamia juttuja joita on tullut tehtyä.


Paitoja ja tunikoita tytölle noin koossa 80-92.



Kypärähattu ostohatusta piirretyllä kaavalla, sisällä fleecevuori. Tästä tuli liian pieni ja hattu onkin jo jatkanut matkaa serkkutytölle.




Tanssisetti tanssitytölle :)




Pikkarit noin kokoa 92.




Tunika Hoops -kaavalla, koko 92. Narulla kaverina ostohousut, joita tarkoitus pitää paidan kanssa. 




Pipo tyttöselle, malliksi pääsi Nalle Puh :)

tiistai 7. toukokuuta 2013

Synttärihumua!

Toukokuun alussa juhlittiin tyttösen 2v. synttäreitä. Tällä kertaa narulle pääsivät onnittelukortit.


Tässä on nyt paljon muutakin kuin ompeluksia, mutta menköön, kun on kuitenkin omin pikku kätösin tehty.

Pikkuruisia rannekoruja lahjaksi tytölle:


Kakkuja keittiöleikkeihin. Näitä väkertäessä meni hyvin viikonlopun keikkareissun automatkat ja tauot ja odottelu keikkapaikalla. Sen kerran
kun käsin ompelen ja olisi kerrankin ollut tarvetta viime Tallinnan reissulta ostetulle sormustimelle, niin eikös se jäänyt kotiin.


Pari jätskiä, samalla reissulla tehty kuin kakkuset.


Tau Nalle -kakku maailman suurimmalle Ti-Ti Nalle -fanille. Tyttö tosin ei maistanut murustakaan, mutta oli innoissaan kakusta.


Ja viimeisenä synttärimekko. Tähän tuli varmaan kaikki mahdolliset virheet, mutta kaukaa katsottuna siitä tuli aika söpö. Onneksi tyttö on niin vauhdikas tapaus, ettei mekkoa ehdi läheltä paljon katsella :)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Pari boleroa

Fb-ryhmästä löytyneillä ohjeilla, tosin hieman soveltaen, ompelin tänään kaksi boleroa.

Ensimmäiseen valikoitui kankaaksi pinkki trikoo. Hihoista piti tulla pidemmät, mutta minäpä fiksuna leikkasin vaan miettimättä sen kummemmin langansuuntia ja väärinpäinhän se meni, ei mahtunut :D Ja sitten ei enää kangas riittänyt ja tuli lyhyet hihat, mutta nää on ihan kivat. Tää on ihana päällä!

Tätä sitten ommellessani sain idean toisesta ja pitihän se sitten vielä nopeasti ommella ennen keikalle lähtöä. Tästä lähtien pesen kankaat samantien kun ne meille ovesta sisään tulee, koska tän kankaan nappasin pyykkikorista, ei voinu odottaa että sen sais pestyä :) Alemmassa kankaana Tallinnan löytö, "hihoina" ja tuossa reunassa kuminauhapitsi. Tästä ei voi vaatteen tekeminen enää paljon helpommaksi mennä. Tosin hieman ehkä vielä muokkaan tuota, toisen olan kohdalle tullut vahinkoryppy näyttääkin aika kivalta ja taidan laittaa molemmille puolille vielä Framilon-rypytykset, saattaa istua sitten vielä paremmin päälle.

Näitä pitää tehdä lisää! Tallinnan seuraavaa reissua varten on jo ostoslista tehty :)





torstai 25. huhtikuuta 2013

Kevättakki ja hattu tytölle

Fb-ryhmän kuukausihaasteena oli tehdä kevättakki. Otin haasteen vastaan, koska tytölle pitäisi joka tapauksessa kevättakki hankkia.

Kaavana on OB:n Teddy Bear, ohjeesta poiketen kokonaan vuoritettuna ja muilla pienillä muutoksilla. Pitsisomisteet on kierrätetty äitin vanhasta liinasta.

Kaveriksi piti tietysti tehdä myös hattu :) Kuvausolosuhteista johtuen hattu näyttää kuvassa eriväriseltä, mutta on samaa kangasta kuin takki.







sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Laukku ja hattu

Vanhasta laukusta hajosi hihna ja uusi piti saada tilalle. Tarve oli juuri tietynlaiselle laukulle. Pitää olla säädettävä hihna, jonka saa pitkäksi, jotta laukkua voi käyttää tytön kanssa liinaillessa. Lyhyellä hihnalla taas on helpompi kantaa laukkua olalla. Vetoketju pitää olla ehdottomasti, myös pieni vetoketjutasku laukun sisällä. Laukun pitää lisäksi olla sen kokoinen, että sinne mahtuu kaikki tarvittava, kuten puhelin, lompakko, vesipullo ja iPad muun muassa. Ja tietysti laukun pitää myös olla kivan mallinen.

En löytänyt valmista kaavaa ja ohjetta, joten suunnittelin laukun itse. Pakko myöntää, että olen aika tyytyväinen lopputulokseen, ottaen huomioon vähäisen ompelukokemukseni. Ja mikä parasta, materiaalien hinta on hädin tuskin kolme euroa. Musta kangas on löytö kierrätyskeskuksesta, vuorikangas Eurokankaan palalaarista, hihna vanhasta laukusta, vetoketjut ja langat Karnaluksista.

Tällainen siitä tuli:








Samoista kankaista tein myös itselleni hatun.