maanantai 12. marraskuuta 2012

Tallinnan tuliaisia

Pääsin käymään ompelijoiden taivaassa, Karnaluksissa! 
Tässä teillekin muutama maistiainen.








Kyseessä on siis ompelu- ja käsityötarvikeliike Tallinnassa. Kuvissa näkyy vain murto-osa liikkeestä. Tavaraa on ihan valtavasti, ja mikä parasta, suurin osa tuotteista on tosi edullisia.

Tässä saalis. Teen poikkeuksen, enkä laita niitä narulle, ymmärtänette syyn. Mukana on myös Abakhanilta ja Kangazdungelista ostetut kankaanpalat. Kuvasta puuttuu kaavapaperirulla kun unohdin sen hytin nurkkaan kuvatessani aarteita.


Muutama juttu ehti päästä myös narulle:



Alla oleva paketti aukeaa huomenna, kun menemme kummityttöni synttärikahveille. Blogin paketti aukeaa viimeistään keskiviikkona.

[Muokkaus 17.11.2012]

Kummityttö sai lahjansa, mieluisia olivat!

 


tiistai 6. marraskuuta 2012

Lisää kankaita :)

Toinen Kankaiden yön tilaus saapui! Pieni pettymys vaan oli, että vaikka ovat saman merkkiset kankaat, niin pinkin sävy ei ole ihan sama. Eipä tuo haittaa muuten, mutta samaan vaatteeseen en laita.


Tässä sitten yksi vähän vanhempi ompelus. On tytölle vielä iso, joten odottaa kaapissa kevään lämpeneviä kelejä.


keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Uusia ihanuuksia

Tänään kävin noutamassa ensimmäisen Kankaiden yön tilauksen Kestovaippakaupasta. Kuvasta puuttuu vaaleanpunainen velour, minkä saan myöhemmin. Tummaa velouria, pinkkejä pilviä ja loput resoreita.


Sillä, että noudan tuotteet puodista, on vain yksi pieni sivuvaikutus. 
Tällainen:

tiistai 30. lokakuuta 2012

Tähtihousut

Tuosta alla olevasta tähtimekosta tuli sitten kuitenkin yöpaita, joten tein sille pariksi housut. Nyt on tytön lämpimämpi nukkua.


maanantai 29. lokakuuta 2012

Tytölle mekko ja jotain itsellenikin

Tässä uusin ompelukseni. Tähän mekkoon tein kanttaukset ensimmäistä kertaa resorista. Aiemmin olen tehnyt kantit joustavalla kanttinauhalla kun ajattelin sen olevan helpompaa. Nyt kun uskaltauduin kokeilemaan resorikanttausta niin oli kiva huomata, että hyvin sekin sujuu. Vaikka onhan siinä hieman enemmän työtä kun kaitale pitää leikata ja vielä silittääkin ennen  ompelua :) Ehkä joskus vielä kokeilen sitä tapaa, että ompelen kantin kahdessa osassa, jäljestä voisi tulla siten ehkä jonkun verran siistimpi.

Tästä mekosta tuli aika iso, koko on varmaan 92-98. Vielä ei saada mekkoa käyttöön, tytön täytyy hieman kasvaa vielä ensin :)


Viime viikolla sain viimein tehtyä jotain myös itselleni. Pitkään "joskus pitäisi tehdä" -listalla ollut neulatyyny on nyt valmis ja kovassa käytössä. Mallina toimivaa nallea en ole tehnyt itse.


torstai 25. lokakuuta 2012

Epäonnen mekko

Jotta blogi olisi vähän realistisempi taitoihini nähden, niin laitetaanpa esille yksi epäonnistunut tekele. Tämä on oikein kovan onnen mekko. Ajatuksissa on ollut jo monta päivää halu tehdä mekko, jossa on pallotaskut. Valmista kaavaa minulla ei sellaiseen ole. Eilen sitten tuli sellainen hetki, että päätin aloittaa tämän taskumekon tekemisen. Piirsin kaavan aiemmassa postauksessa olleesta pilvipaidasta muokaten sitä enemmän tunikamaiseksi, taskut muokkasin OB:n Amime -tunikan taskujen kaavasta. Leikkasin kankaat. Tähän asti kaikki meni vielä hyvin.

Sitten aloin ompelemaan. Siitä se epäonnistumisten sarja sitten alkoi. Kanttasin ensin toisen hihansuun. Ajatus jäi vähän puolitiehen hihoja valitessa ja tajusin vasta hihan kantattuani, että tämän mallin hihaan pitää tehdä käänne. Ihan niin pienet kädet ei tytöllä ole, että kantattuun versioon mahtuisivat. Kanttia ei saanut siististi purettua ja niinpä jouduin leikkaamaan koko kantin pois. Onneksi hihan mitassa oli sen verran varaa, että mitta riittää vähän lyhennettynäkin. Pala kanttinauhaa meni tosin hukkaan.

Sitten kanttasin toisen taskun reunan. En venyttänyt kanttinauhaa tarpeeksi ja taskun suu jäi lörpöttämään. Purkaminen kun ei edelleenkään onnistunut, niin jouduin heittämään taas palan kanttinauhaa roskiin ja leikkaamaan uuden etukappaleen. Tosin näin jälkeenpäin ajateltuna paras ratkaisu olisi ollut leikata vaan kantti pois ja suurentaa taskun suuta. 

Seuraavaan versioon taskujen kanttaukset tulivatkin sitten liian tiukalle ja kangas vetäyty taskujen kohdalta sen verran paljon sisäänpäin, että mekko kapenee taskujen kohdalta. Taskujen suut olisivat myös saaneet olla suuremmat. Ei kovin kauniin näköinen lopputulos.

Kanttinauhaa oli jäljellä enää sen verran pieni pala, että kaula-aukkoa kantatessani jouduin koko ajan jännittämään riittääkö se. Ihme kyllä kanttinauha riitti, mutta kaiken huipuksi lanka loppui kesken ja viimeinen, mekon alahelman sauma jäi puolta senttiä vajaaksi.

Tässä tämä tekele kaikessa komeudessaan.


Ihan kelpo käyttövaate kuitenkin, ei nuo pienet virheet käyttöä onneksi haittaa ja tytön pikkuruinen käsikin mahtuu tuosta pikkuruisesta taskunsuusta sisään. Tyttö oli taskuista kovin innoissaan kun keksi, että niihin voi laittaa kaikkea kivaa.

Olenpahan taas hieman viisaampi seuraavaa ompelusta ajatellen. Kuten Simo Silmukin laulaa Kaija Kärkisen sanoin, ei vanhana oo viisas jos ei virheitänsä ensin tee.

tiistai 23. lokakuuta 2012

Applikointiharjoituksia

Kirpparilta ostettuun tytön tunikaan oli päässyt tulemaan rasvatahroja, jotka ei pesussa lähteneet pois.


Niinpä ajattelin tuunata tahrat piiloon! Hyvä harjoituskohde applikoinnille.


lauantai 20. lokakuuta 2012

Tyttö, sinulle on tähtiä

Tein tytölle trikoisen pinkin tähtipipon.



Pipo oli kovin yksinäinen ja sille piti saada kaveri. Ajatuksena oli tehdä tunika päiväkäyttöön, mutta omaan silmään valmis paita näyttää aika paljon yöpaidalle. Lopullisen tuomion paita saa huomenna kun pääsee sovitukseen. Noh, onpahan tytölle joka tapauksessa tähtiä, tulevatpa sitten yö- tai päiväkäyttöön.


torstai 18. lokakuuta 2012

Rakkaudesta ompeluun

Tässä taannoin otin koneen esille tarkoituksena alkaa ompelemaan. Koneeseen edellisistä ompeluista jäänyt aluslanka oli tehnyt koneen pinnalle kivan kuvion.


Tämänpäiväinen aikaansaannos, pilvipaita kokoa 92.


Olipa kerran...

pieni pupu. Tai ei se kovin pieni ollut, lähes puolitoista vuotiaan halikaverinsa kokoinen. Tämä pieni suuri pupu syntyi erään facebook-ryhmän tuunaushaasteen innoittamana Me&i:n pilvitunikasta, pehmeästä kankaasta ja vanusta. Samalla se myös herätti uudelleen ompeluinnostuksen, joka sai samantien ihan uusia ulottuvuuksia. Syksyn aikana myös toinen rakas harrastukseni sai uutta virtaa kun ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani. 

Nämä kaksi kun yhdistää syntyy Ihanuuksia narulla.


Tässä on ensimmäinen itse tekemäni vaate,  velourleggingsit kokoa 80/86. 
Näissä oli aika paljon haastetta, sillä aiemmin olen ommellut lähinnä verhoja ja kantoliinoja.

Mutta tästä se vasta alkaa!


Pampulapipo ja kauluri syksyn viileneviin keleihin.