sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ompelumaraton ja pari muuta juttua

Eilen oli kiva päivä. Pääsin ekaa kertaa osallistumaan erään Facebookin ompeluryhmän järjestämään ompelumaratoniin. Lanit olivat tosin kaksipäiväiset, mutta tänään ollaan jo matkalla keikkareissulle, niin en päässyt paikalle enää tänään. Harmittaa! Olisi ollut niin kiva jatkaa tänään siitä, mihin eilen jäin. Mutta hyvä näinkin, oli huippua ommella koko päivä ja vielä kivassa seurassa.

Olen aika hidas ompelemaan, ja puolet ajasta ähräsinkin yhden mekon parissa ja ajattelin, etten ehdin mitään muuta päivän aikana tehdä. Tähän mekkoon meni siis jokunen tunti, mutta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Kerrankin niin siistiä jälkeä, mikä yltää täyttämään tämän perfektionistin laatukriteerit ;)




Paras palkinto työstä on kuitenkin se, että tyttö tykkää. Ja kovasti tykkääkin, mekko on ollut päällä siitä lähtien kun sen tytölle eilen illalla annoin. Tyttöhän ihastui tähän kankaaseen heti kun se meille joitain kuukausia sitten kotiutui. Aina välillä on käynyt hipelöimässä ja ihastelemassa kangasta. 

Tyttö sai joululahjaksi nuken, jolle tein tästä kankaasta paidan ja pipon. Lupasin tehdä myös tytölle samasta kankaasta mekon, ja vihdoin on molemmilla samanlaiset mekot :) Juuri äsken tyttö pyysi minua tekemään hänellekin tuollaisen samanlaisen pipon. Noh, katsotaan. Taitaa sitten jo mennä vähän överisöpöilyksi.


Mekko valmistui ja aikaakin oli vielä pari tuntia jäljellä. Tytölle tein parit pikkarit, joista tosin ei ole kuvaa, ihan peruspikkareita. Seuraavaksi sain tehtyä jo pitkään suunnitteilla olleen jutun; tuunasin itselleni keikkahameen vanhasta mekosta. Nyt mulla on viimein valkoinen keikkahame.




Vielä viime minuuteilla ehdin surauttaa pikaisesti itselleni tästä ihanasta neuloksesta huivin.



Todella huippupäivä oli! Voi kun pääsisin joskus vielä uudestaankin, vaikka aika epätodennäköistä taitaa olla, kun melkein aina ollaan viikonloput menossa. Täytyy saada kotona viimein laitettua ompeluhuone siihen kuntoon, että sinne voi vaan mennä ja aloittaa ompelu, kun sellainen fiilis tulee.

Kiva olo muutenkin tästä ompelupäivästä, kun tuntuu, että viime aikoina "ompeluni" on ollut yhtä takkuilua, jumitusta ja epäonnistumista. Tämä onnistumisen tunne on niin huikea, että se sai taas uudelleen ompeluinnostuksen nousemaan.

Tässä vielä viimeisenä alkuviikosta tehty juttu. Ostin itselleni etukäteissynttärilahjaksi Macbookin ja pitihän sille saada suojapussukka. Tämäkin onnistui hyvin, mitä nyt vähän kanttauksista saumat irvistää. Ei haittaa, tää on muuten niin kiva :)




Loppuun vielä fiilistelykuva eiliseltä :)