keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vanhasta uutta

Tulipas pidettyä taukoa. Viimeisimmän postauksen jälkeen ompelin pari paitaa tytölle, jotka ehkä vielä jossain vaiheessa tänne laitan myös, kunhan saan ne ensin kuvattua. Sitten oli pitkä tauko ompelussa, töitä niin paljon etten vain ehtinyt.

Nyt olen sitten ottanut vähän takaisin ja ommellut aika paljon, ja mitä enemmän ompelen, sitä enemmän tykkään siitä!

Viimeisimmät ompelut tässä parin päivän aikana on menneet teemalla vanhasta uutta. Kaivelin kaappeja ja erinäisistä syistä käyttämättä jääneistä vaatteista löytyi muun muassa nämä:




Ruutupaidan hihat olivat vähän liian ahtaat eikä muutenkaan oikein kivat, sen takia on paita jäänyt käyttämättä. Trikoopaita taas on (valitettavasti :D) jäänyt pieneksi, mutta hihat siinä oli sopivat. Niinpä leikkasin molemmista hihat irti ja ompelin pitkät trikoohihat kiinni ruutupaitaan. Helppoa ja kätevää! Näin sain uudelleen tuon ruutupaidan käyttöön ja nyt se on mukava päällä.


Kaapissa vuosia käyttämättömänä lojuneet farkut saivat myöskin vähän uuden ilmeen ja olomuodon. Hyvät farkut kestää äidiltä tyttärelle!


Kaapista löytyi myös vanha, jo sen verran risaiseksi kulunut laukku, mille ei oikein käyttöä enää ole ollut, laukkuna. Hamstraaja mikä hamstaaraja! Mutta siinäpä on hyvätkin puolensa. Vähän kun leikkelin, mittailin, silitin, ompelin, purin, taas vähän ompelin ja joka työvaihetta tehdessä jännitin mitenkähän tässä tulee käymään, sain aikaiseksi jotain, mitä en olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut tekeväni. Ja pakko myöntää, että työn tulokseen olen itsekin enemmän kuin tyytyväinen! Vanhasta laukusta tuli tällaiset:


Ja juuri kun pääsin vauhtiin niin tulee taas useamman päivän tauko ompeluun, mutta välillä on vähän tehtävä töitäkin :)